Geeft vrouwen informatie en ondersteuning bij gynaecologische aandoeningen, klachten, behandelingen en ingrepen.
Deze site biedt informatie vanuit persoonlijke ervaring met gynaecologische klachten.
Voor strikt medische adviezen verwijzen wij door naar een arts.
Heeft u vragen over:
- baarmoederverwijdering
- bekken
- myomen
- endometriose
- eierstokproblemen
- verzakkingen
- abnormaal bloedverlies
- overgangsklachten
- premenstrueel syndroom
- veranderde seksualiteitsbeleving
- aandoeningen van de vulva
- het uitstrijkje
Gynaecologie en de zorgverzekering
Gynaecologie bestrijkt een breed werkveld. Een gynaecoloog helpt bij problemen met de hormoonhuishouding, seksuele problemen, zwangerschap en bevalling maar ook verzakking en inspanningsincontinentie. Wanneer u over een doorverwijzing vanuit de huisarts beschikt wordt gynaecologie vergoed door de basisverzekering, mits uw verzekeraar een overeenkomst heeft gesloten met de betreffende medisch specialist. Dit hangt af van uw zorgverzekeraar van ook van het type polis dat u heeft afgesloten. Bel even met uw zorgverzekeraar of uw gynaecoloog gecontracteerd is en vergoed wordt. Veel zorgverzekeraars bieden op hun website hulpmiddelen aan om snel gecontracteerde specialisten in uw regio te vinden. Wilt u niet te veel betalen voor zorg in 2019? Vind dan de goedkoopste zorgverzekering van 2019.
Zwangerschap en zorgverzekering
Wanneer u een gynaecoloog bezoekt voor zorg rondom zwangerschap en bevalling wordt dit ook vergoed uit de basisverzekering maar gaat dit niet ten koste van het eigen risico. De volgende zorgkosten rond de zwangerschap worden vanuit de basisverzekering vergoed:
Verloskundige hulp
Verloskundige hulp zoals consulten tijdens de zwangerschap en de kosten van een verloskundige of gynaecoloog gaan niet ten koste van het eigen risico.
Thuisbevalling vs ziekenhuisbevalling
Een thuisbevalling wordt geheel vergoed vanuit het basispakket, zonder eigen risico. Voor een ziekenhuisbevalling worden wel kosten in rekening gebracht, wanneer hier geen medische noodzaak toe is. In 2016 geldt hier een eigen bijdrage van rond de 316 euro voor.